Borovničevi palčki (muffini)
Ste tudi vi veliki ljubitelji muffinov? Jaz namreč sem –
obožujem čisto vse: čokoladne, jagodne, nuteline, borovničeve, vanilijeve,… Ni
važno, kakšne. Pri muffinih ne diskriminiram (tako kot pri nobeni slaščici,
haha). Ker pa znajo biti te male dobrote zelo sladke in včasih kar malo »težke«
za naš želodec, sem pripravila nekoliko bolj zdravo verzijo borovničevih
muffinov, za sladkanje brez slabe vesti. Ko sem jih delala prvič po tem receptu, so pri peki nastali nekoliko špičasti in je izgledalo, kot da imajo navpičen klobuček. Zato sem jih poimenovala »Borovničevi
palčki«. Ko se jih pekla ponovno, se "klobuček" ni pojavil, a vseeno se mi je ime zdelo prikupno, zato sem ga obdržala.
________________________________________________________________________________
Za borovničeve palčke (muffine) potrebujete:
240 g pirine moke
60 g kokosovega sladkorja
165 g zamrzjenih borovnic
120 g banane
190 g nesladkane jabolčne čežane (lahko jo pripravite tudi
receptu, ki je tukaj)
½ skodelice mandljevega napitka
1 paketek pecilnega praška
1 strok Bourbonske vanilije
Lotimo se priprave:
1). Dobro pretlačite banano in ji dodajte zrna enega stroka
Bourbonske vanilije. Dodajte tudi sladkor in vse skupaj dobro premešajte.
2). Dodajte mandljev napitek (ali kater drugi rastlinski
napitek) in spet dobro vse skupaj premešajte.
3). Dodajte jabolčno čežano. Spet dobro premešajte.
4). V drugi posodi pripravite suhe sestavine – presejani
pirini moki dodajte 1 paketek pecilnega praška.
5). Moko s pecilnim praškom postopoma vmešamo mokrim
sestavinam. Ta korak naj bo ročen, da bodo muffini čim bolj rahli in ne zbiti
skupaj.
6). Ko vmešate vso moko, dodajte še zamrzjene borovnice in
vse skupaj dobro premešajte.
8). Maso za muffine vlijte v modelčke za muffine (jaz imam
silikonskega), kamor ste predhodno položili papirnate modelčke in pecite na 180 stopinj celzija, na obojestranskem sistemu.
Pečico tudi predhodno segrejte. Jaz modelčke nadevam tako, da dam v vsak
modelček približno 1 jušno žlico zmesi.
9). Pecite približno 20 minut – če so pečeni, lahko
preverite z zobotrebcem.
In voila, zdravi in ne toliko kalorično muffini so
pripravljeni. Iz omenjenih sestavin boste dobili okoli 16 muffinov, odvisno kako
velike modelčke za muffine imate. Zraven predlagam, da si postrezite skodelico
najljubšega čaja.
Za čisti konec pa še drobna skrivnost: še posebej teknejo,
ko so nekoliko mlačni. Takrat se kar topijo v ustih.
Želim vam prijetno sladkanje in udoben dan!
With love,
vaša Medenka.



Komentarji
Objavite komentar