Ameriški kukiji za prave lakotnike
Ob temle receptu piškotoholik v meni vriska od veselja (in tudi vaš bo, haha).
Pozdravljeni po dolgem času! Od moje zadnje objave je minilo kar nekaj časa
in za to imam kar nekaj dobrih izgovorov, a o tem kdaj drugič.
Z vami bi danes rada delila recept za omamno dobre ameriške
kukije. Le kdo ne obožuje piškotov? Priprava piškotov je zelo preprosta in
hitra, tako da se priprave lahko lotite tudi v zelo lačnem stanju. Vendar pa v
tem primeru podvojite sestavine.
________________________________________________________________________________
Sestavine, ki ji boste potrebovali za potešitev lakote:
170 g stopljenega masla
130 g sladkorja
250 g presejane moke
90 g mletih orehov
1 jajce
1 paketek vanilijevega sladkorja
1 ČŽ vanilijeve esence
½ ČŽ pecilnega praška
180 g čokoladnih kapljic
Postopek priprave:
1). Maslo stopite nad paro.
2). Stopljenemu maslu dodajte sladkor in paketek vanilijevega
sladkorja, ter vse skupaj penasto premešajte.
3). Dodajte jajce in ČŽ vanilijeve esence, ter ponovno
premešajte.
4). Dodajte še presejano moko, mlete orehe in pecilni
prašek. Vse sestavite dobro premešajte, da se povežejo.
5). Na koncu dodajte še čokoladne kapljice in postavite zmes za
1 – 2 uri v hladilnik (vem, v želodcu vam kruli in zelo ste nestrpni, ampak ta
korak je ključen, saj boste lažje oblikovali kroglice).
6). Po pretečenem času, prižgite pečico in nastavite T na 190
stopinj celzija. Ko se pečica ogreva, se lotite priprave piškotov.
7). S čajno žličko vzemite maso in oblikujte kroglico. Kroglico
položite na pekač, ki ste ga predhodno obložili s peki papirjem.
8). Preden boste dali napolnjen pekač v pečico z čajno žličko
nekoliko potlačite kroglice, da dobite obliko piškotka. Predlagam, da piškotov
ne položite preblizu skupaj, saj se v pečici še nekoliko razlezejo.
9). Piškote pecite 10 – 15 minut, odvisno od moči pečice.
Obarvati se morajo zlato – rjavo.
Ko so piškoti pečeni, jih takoj postavite iz vročega pekača
na rešetko, obloženo s peki papirjem. S tem poskrbite, da se stopljena čokolada
ne prileti na vroč pladenj (če nimate rešetke, lahko uporabite tudi mrzel
pekač, pladenj,…)
Piškotki so takoj po pečenju še nekoliko mehki (verjemite,
takšni še bolj teknejo) in se strdijo, ko se ohlajajo.
Ko se nekoliko ohladijo, pa si jih nekaj le natlačite v
usta, da potešite volčjo lakoto. Zraven predlagam še skodelico vašega najljubšega
čaja, kave, kakava ali mleka.
Čokoladno – piškotast tek!
Opozorilo: če ne želite, da piškoti prehitro izginejo (zaradi
omamnega okusa namreč hitro bodo), predlagam, da jih skrijete, haha.
Komentarji
Objavite komentar