Ameriški kukiji za prave lakotnike


Ob temle receptu piškotoholik v meni vriska od veselja (in tudi vaš bo, haha).

Pozdravljeni po dolgem času! Od moje zadnje objave je minilo kar nekaj časa in za to imam kar nekaj dobrih izgovorov, a o tem kdaj drugič.
Z vami bi danes rada delila recept za omamno dobre ameriške kukije. Le kdo ne obožuje piškotov? Priprava piškotov je zelo preprosta in hitra, tako da se priprave lahko lotite tudi v zelo lačnem stanju. Vendar pa v tem primeru podvojite sestavine.


________________________________________________________________________________

Sestavine, ki ji boste potrebovali za potešitev lakote:

170 g stopljenega masla
130 g sladkorja
250 g presejane moke
90 g mletih orehov
1 jajce
1 paketek vanilijevega sladkorja
1 ČŽ vanilijeve esence
½ ČŽ pecilnega praška
180 g čokoladnih kapljic

Postopek priprave:

1). Maslo stopite nad paro.
2). Stopljenemu maslu dodajte sladkor in paketek vanilijevega sladkorja, ter vse skupaj penasto premešajte.
3). Dodajte jajce in ČŽ vanilijeve esence, ter ponovno premešajte.
4). Dodajte še presejano moko, mlete orehe in pecilni prašek. Vse sestavite dobro premešajte, da se povežejo.
5). Na koncu dodajte še čokoladne kapljice in postavite zmes za 1 – 2 uri v hladilnik (vem, v želodcu vam kruli in zelo ste nestrpni, ampak ta korak je ključen, saj boste lažje oblikovali kroglice).
6). Po pretečenem času, prižgite pečico in nastavite T na 190 stopinj celzija. Ko se pečica ogreva, se lotite priprave piškotov.
7). S čajno žličko vzemite maso in oblikujte kroglico. Kroglico položite na pekač, ki ste ga predhodno obložili s peki papirjem.
8). Preden boste dali napolnjen pekač v pečico z čajno žličko nekoliko potlačite kroglice, da dobite obliko piškotka. Predlagam, da piškotov ne položite preblizu skupaj, saj se v pečici še nekoliko razlezejo.
9). Piškote pecite 10 – 15 minut, odvisno od moči pečice. Obarvati se morajo zlato – rjavo.
Ko so piškoti pečeni, jih takoj postavite iz vročega pekača na rešetko, obloženo s peki papirjem. S tem poskrbite, da se stopljena čokolada ne prileti na vroč pladenj (če nimate rešetke, lahko uporabite tudi mrzel pekač, pladenj,…)



Piškotki so takoj po pečenju še nekoliko mehki (verjemite, takšni še bolj teknejo) in se strdijo, ko se ohlajajo.

Ko se nekoliko ohladijo, pa si jih nekaj le natlačite v usta, da potešite volčjo lakoto. Zraven predlagam še skodelico vašega najljubšega čaja, kave, kakava ali mleka.

Čokoladno – piškotast tek!

Opozorilo: če ne želite, da piškoti prehitro izginejo (zaradi omamnega okusa namreč hitro bodo), predlagam, da jih skrijete, haha.

Komentarji